St. Paul neemt activiteiten in smeltkaas en analoog, geraspte kaas en lucht gedroogde kaas over van Givaudan/Vika

Sint Jansteen, 13 Mei 2020

St. Paul Groep is verheugd U mee te kunnen delen dat zij de activiteiten van Givaudan/Vika op het gebied van smeltkaas en analoog, geraspte kaas en lucht gedroogde kaas heeft overgenomen. Deze transactie heeft op 12 Mei 2020 plaatsgevonden.

Deze transactie vertegenwoordigt een succesvolle uitbreiding van de activiteiten van St. Paul in de marktsegmenten kant-en-klaar maaltijden, snacks en andere levensmiddelen. St. Paul is door deze overname tevens in staat een breder assortiment producten op het gebied van geraspte kaas en lucht gedroogde kaas aan te bieden.

St. Paul Groep is een middelgroot familiebedrijf met een jaaromzet van ca. € 50 mln. De organisatie is een leidende leverancier van kaas, analoog en vegan oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie. St. Paul ziet betrouwbaarheid, innovatie en oplossingsgerichtheid als haar kerncompetenties. De organisatie heeft een sterke positie in Europa, maar ziet haar verkoopvolumes ook in andere delen van de wereld aanzienlijk groeien. Gebaseerd op 8 generaties kennis van zuivel, is St. Paul eigenaar Dieter Kuijl gestart met de productie van smeltkaas concepten in Lokeren, België, in 1985. Op dit moment worden de producten van de groep op drie productielocaties in België en Nederland vervaardigd en heeft de organisatie haar hoofdkantoor in Sint Jansteen, Nederland.

Givaudan is de wereldleider op het gebied van creatie van smaak- en geurstoffen. In nauwe samenwerking met partners op de gebieden voedingsmiddelen, snacks, dranken en geuren, ontwikkelt Givaudan smaak- en geurstoffen waarmee wereldwijd dagelijks miljoenen consumenten worden bediend. Met een passie om consumentenvoorkeuren te begrijpen en een ontembare gedrevenheid te innoveren, is Givaudan vooroplopend in de creatie van smaak- en geurstoffen. Givaudan’s omzet in 2019 bedroeg CHF 6.2 mld. Givaudan heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland, en een vertegenwoordiging in meer dan 180 locaties. De organisatie werkt wereldwijd met bijna 15.000 medewerkers.

De combinatie van St. Paul’s bestaande en de voormalige Givaudan/Vika activiteiten versterkt de positie van St. Paul als een leidende speler in kaasconcepten, met een groot productaanbod op het gebied van kaas, analoog en vegan alternatieven voor een breed scala aan afnemers in de voedingsmiddelenindustrie.

st paul logo

https://www.st-paul.be/nl/

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot Mark Voorbergen, tel +31 (0)612 446854, email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn