Onze Geschiedenis

Passie voor kaas

Het familiebedrijf St. Paul werd in 1985 opgericht door Dieter en Margo Kuijl (broer en zus). In deze ondernemende familie gaat de passie voor kaas maar liefst 8 generaties terug!

Na eerst een aantal jaren actief te zijn geweest voor de retail, werd in de jaren ‘90 de focus verlegd naar de B2B markt. Hier ontstond namelijk de behoefte aan smeltkaasproducten met functionele toepassingen en een langere houdbaarheid. St Paul speelde hierop in en liet een innovatieve productielijn op maat bouwen, die aansloot op de nieuwste inzichten.
 

Voldoen aan de behoeften van de voedingsmiddelenindustrie

Destijds werd smeltkaas door kaasfabrikanten voornamelijk vermarkt als broodbeleg. St Paul concentreerde zich echter op het produceren van kaasbereidingen, waarbij men ook in staat was om (een gedeelte van) de dierlijke zuivelcomponent te vervangen door een plantaardige variant. Hierdoor ontstonden legio mogelijkheden om te voldoen aan de behoeften van de voedingsmiddelenindustrie.

Vandaag de dag staan passie voor kaas en ondernemerschap nog steeds centraal: St Paul is inmiddels Europees marktleider met klanten over de hele wereld. Met het uitgebreide gamma van gethermiseerde kazen en (vegan) ‘kaas’bereidingen kan aan vrijwel iedere klantbehoefte voldaan worden. 
 

You look for solutions? We have one… Or we create one!

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn